Meltingly-tender pulled beef rendang and a refreshing veggie slaw on a fluffy br…

Meltingly-tender pulled beef rendang and a refreshing veggie slaw on a fluffy brioche bun? It’ll be a sure-fire hit with the kids 🔥

Follow along and spice up a with @sharmeee Shamsydar Ani🌶️ Break your fast with a dish inspired by a recipe her mother perfected — Minang Rendang! “It’s actually my father who is of Minang descent, and this rendang is what they are very well known for. My mother has nailed it instead.”

Comment with the yummy dishes you’ve had (and will have!) this 🔥 We want to know!

Full recipe at the

– – –

Ceriakan tradisional dengan Sharmsydar Ani. Berbuka puasa pada ini dengan hidangan yang diinspirasikan daripada resipi yang disempurnakan ibunya – Minang rendang! “Sebenarnya ayah saya berketurunan Minang, dan mereka terkenal dengan rendang ini. Tapi ibu saya yang berjaya menyempurnakannya!”

“Ayah saya cuba membantu di dapur, tetapi realitinya, ibu saya yang masak kesemuanya,” tambahnya sambil ketawa.

Ibu Sharmysdar dibesarkan dengan memakan banyak ikan kerana daging lembu merupakan suatu kemewahan. Oleh itu, dia sentiasa berusaha untuk memberi makanan kepada anak-anaknya dengan sebaik mungkin. “Ini bermakna banyak daging lembu untuk saya dan adik beradik saya sehingga sekarang! Kami suka makanan ibu kita!”

“Saya telah memudahkan cara memasaknya dengan menggunakan ketuhar dan bukannya di atas dapur.” Kami tahu ia masih mempunyai jumlah rasa kasih saying yang sama! Rendang daging lembu lembut dan mudah ditarik di atas roti “brioche” gebu dan slaw sayuran yang menyegarkan.

Resipi keluarga tradisional manakah yang akan anda cuba buat (dan makan!) pada Hari Raya ini? Kongsi bersama kami diruangan komen!

Pautan untuk resipi penuh ada di bio.

Leave a Comment

Your email address will not be published.